Keňská výběrová káva s tóny černého rybízu, bobulovin a třtinového cukru. Více
Země původu: Keňa
Lokalita: Kirinyaga
Mycí stanice: Kamwangi Factory
Farmář: drobní pěstitelé Kamwangi
Chuťový profil: černý rybíz, bobuloviny, třtinový cukr
Nadmořská výška: 1800 m n. m.
Odrůdy: SL 28, SL 34, Batian, Ruiru 11
Zpracování: promytá metoda
Tato výběrová káva pochází ze svahů hory Mount Kenya a zpracovává se v mycí stanici Kamwangi. Oblast Kirinyaga je známá produkcí káv s intenzivním, komplexním a výrazným chuťovým profilem. Díky vulkanické půdě bohaté na živiny zde vznikají jedny z nejlepších afrických káv.
Zpracování probíhá metodou mokrého promytí, kdy se ručně vytříděné kávové třešně fermentují se sladkou říční vodou v betonových nádržích po dobu 18–36 hodin. Následně se káva promyje a suší 12 až 20 dní na afrických sušících lůžkách, kde získává svůj charakteristický profil s tóny černého rybízu, bobulovin a třtinového cukru.