Keňa – Kamwangi - Hmotnost: 1000 G

12 bodů do věrnostního systému

Cena
1 200 Kč

Výrobce

Kód produktu
P00147-1

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

g

Keňská výběrová káva s tóny černého rybízu, bobulovin a třtinového cukru. Více

Země původu: Keňa
Lokalita: Kirinyaga
Mycí stanice: Kamwangi Factory
Farmář: drobní pěstitelé Kamwangi
Chuťový profil: černý rybíz, bobuloviny, třtinový cukr
Nadmořská výška: 1800 m n. m.
Odrůdy: SL 28, SL 34, Batian, Ruiru 11
Zpracování: promytá metoda

Tato výběrová káva pochází ze svahů hory Mount Kenya a zpracovává se v mycí stanici Kamwangi. Oblast Kirinyaga je známá produkcí káv s intenzivním, komplexním a výrazným chuťovým profilem. Díky vulkanické půdě bohaté na živiny zde vznikají jedny z nejlepších afrických káv.

Zpracování probíhá metodou mokrého promytí, kdy se ručně vytříděné kávové třešně fermentují se sladkou říční vodou v betonových nádržích po dobu 18–36 hodin. Následně se káva promyje a suší 12 až 20 dní na afrických sušících lůžkách, kde získává svůj charakteristický profil s tóny černého rybízu, bobulovin a třtinového cukru.

Naposledy navštívené1