Keňská výběrová káva s tóny černého rybízu, bobulovin a třtinového cukru. Více
Země původu: Keňa
Lokalita: Kirinyaga
Mycí stanice: Kamwangi Factory
Farmář: drobní pěstitelé Kamwangi
Chuťový profil: černý rybíz, bobuloviny, třtinový cukr
Nadmořská výška: 1800 m n. m.
Odrůdy: SL 28, SL 34, Batian, Ruiru 11
Zpracování: promytá metoda
Tato výběrová káva pochází ze svahů hory Mount Kenya a zpracovává se v mycí stanici Kamwangi. Oblast Kirinyaga je známá produkcí káv s intenzivním, komplexním a výrazným chuťovým profilem. Díky vulkanické půdě bohaté na živiny zde vznikají jedny z nejlepších afrických káv.
Zpracování probíhá metodou mokrého promytí, kdy se ručně vytříděné kávové třešně fermentují se sladkou říční vodou v betonových nádržích po dobu 18–36 hodin. Následně se káva promyje a suší 12 až 20 dní na afrických sušících lůžkách, kde získává svůj charakteristický profil s tóny černého rybízu, bobulovin a třtinového cukru.

Káva na filtr – vše, co potřebujete vědět o filtrované kávě
Filtrovaná káva zažívá v posledních letech obrovský návrat. Je jednoduchá, voňavá, čistá a ideální pro ty, kteří si chtějí vychutnat skutečný charakter kávových zrn. Příprava kávy na filtr navíc nevyžaduje drahé vybavení – stačí pár pomůcek, kvalitní káva a pár minut času. V tomto článku vám ukážeme, jak na to.

Káva
Tento článek se věnuje historii kávy, od jejího objevení v Etiopii až po celosvětovou popularitu. Popisuje, kdy se začala pít jako nápoj, jak se rozšířila do světa a jaké existují druhy kávových zrn a způsobů jejich zpracování. Čtenář se dozví o rozdílech mezi Arabikou, Robustou a dalšími odrůdami kávy a o tom, jak různé metody zpracování ovlivňují chuť tohoto oblíbeného nápoje.

Spolupráce s pražírnou Co-Bean
Naše cesta ke spolupráci s pražírnou Co-Bean začala sdílenou vášní pro kávu a snahou nabídnout našim zákazníkům to nejlepší. Díky tomuto partnerství můžeme představit výjimečné kávové směsi Charisma a Black Star, které odrážejí naši společnou filozofii kvality a inovace.