Výběrová káva z Indonésie s výraznými tóny červených bobulovin, sušeného jablka, limety a karamelu. Více
Země původu: Indonésie
Farma: Frinsa
Farmář: Wildan Mustofa
Chuťový profil: červené bobuloviny, sušené jablko, limeta, karamel
Nadmořská výška: 1400 m n. m.
Odrůdy: Ateng Super, P88, Borbor, Andungsar, Sigarar Utang, Lini S-795
Zpracování: promyté s prodlouženou fermentací / Honey Rhizopus
Tato výběrová káva pochází z oblasti Weninggalih, kde ji na farmě Frinsa pěstuje Wildan Mustofa se svou ženou Atieq. Díky pečlivému promytému zpracování s prodlouženou fermentací vyniká bohatým chuťovým profilem s tóny červených bobulovin, sušeného jablka, limety a karamelu.
Proces zpracování začíná důkladným promytím třešní, které následně fermentují v nádržích s Lactobacillus po dobu 2–3 dnů. Poté se odstraní slupka a pergamen se nechává sušit na vyvýšených postelích nebo plachtách přibližně 2–3 dny. Následně se přidává Rhizopus, plachta se uzavře a pergamen fermentuje dalších 36 hodin. Káva se poté suší 7–10 dní, což jí dodává jedinečný charakter a komplexní chuť.