Zrnková káva
je ideální pro přípravu espressa. Pokud preferujete silnou, hořkou a zároveň dokonale vyváženou chuť, je tato směs přesně pro vás. Dominantní odrůda Yellow Bourbon přináší výrazné tóny tmavé čokolády a kakaa, které jemně doplňuje lehká dochuť pomerančové kůry.
ZPRACNOVÁNÍ Naturální
REGION Sul de Minas
ODRŮDY Mundo Novo, Yellow Bourbon, Caturra, Catuai
NADMOŘSKÁ VÝŠKA 800-1000 m.n.m.
Produkce kávy v Brazílii představuje asi jednu třetinu celkové produkce kávy, což z ní dělá zdaleka největšího producenta na světě za posledních 150 let.
Nejběžnější metodou zpracování kávy v Brazílii, která se používá pro asi 90 % vyrobené Arabiky, je suchý proces, známý také jako nepraný neboli naturální.
Celá kávová třešeň se nejprve očistí a poté se umístí na slunce, aby se v tenkých vrstvách vysušila na terasách nebo se suší v sušičkách.